home contact
producten bewerkingen accesoires offerte

Voor het weergeven van de inhoud op deze pagina is een nieuwe versie van Adobe Flash Player vereist.

Adobe Flash Player ophalen


Lijmen

Vast of verlijmd leggen is het volledig verlijmen van een houten vloer op een ondervloer, meestal 10 mm spaanplaat broodjes, welke op hun beurt weer verlijmd worden op de betonnen vloer. Of in geval van een houten konstructievloer op 10 mm dikke spaanplaten van 82,5 cm bij 125 cm die op hun beurt vastgeschroefd worden.

Ondervloeren
Er zijn verschillende soorten ondervloeren verkrijgbaar. De ondervloer waarop de houten vloer moet komen te liggen, moet droog zijn en blijven. In een bestaand huis met een goed geventileerde kruipruimte is dit meestal geen probleem. Bij nieuwbouw waarbij de betonvloer vers is gestort, moet er met minstens 2 maanden droogtijd rekening worden gehouden. Waarna de betonvloer op vochtigheid moet worden gemeten. Bovendien dient de betonvloer indien er een lamel- of multiplank op wordt gelegd ten alle tijden met een vochtscherm te worden afgedekt. Om te voorkomen dat de vloer vocht opneemt en daardoor zou kunnen gaan werken.
De relatieve luchtvochtigheid in de ruimte waar de vloer gelegd is dient ten alle tijden tussen de 60 en 65% te zijn.

Plinten
Bij een mooi afgewerkte houten vloer horen natuurlijk mooie plinten. Tegen de wand of bij een openslaande deur. U kunt bij deze plinten kiezen uit een groot aantal profielen. Aan te passen aan elke smaak.